Čo ste o mačkách možno nevedeli

Najčastejšie chovanými zvieratkami v domácnostiach sú pes a mačka. Možno aj vo vašej domácnosti sa nájde jedno z týchto zvierat. Kým pes sa dá vycvičiť a prirodzene rešpektuje svojho majiteľa ako pána mačka je iný oriešok. Získať si rešpekt tohto zvieraťa je veľmi náročné…takmer nemožné.
Mačky sú od prírody vznešené a hrdé stvorenia. Neuznávajú nadvládu, neposlúchajú a robia si čo chcú. Darmo im dávate jesť, češete ich, hráte sa s nimi – nikdy vás nebudú poslúchať na slovo, aj keď na to majú.

kočka

Zaujímavosti z ríše mačiek.
Mozog tohto zvieraťa je s ľudským mozgom zhodný skoro na 90%. Ale lenivosť tohto stvorenia je väčšia než chuť využiť celú jeho kapacitu. Keby čo i len trochu chceli dali by sa mačky vychovať a poslúchali by. Otázka ale je či by tým nestratili na svojej tajomnosti, nevyspytateľnosti a hrdosti.
Človek prespí tretinu života – zdá sa vám to veľa. Mačky spánkom strávia viac než 70% svojho života. Takže si pokojne môžete cez víkend pospať a vstať na obed… na toto zviera stále mať nebudete.

Čistota pol života – ak toto chlpaté stvorenie nemá čo robiť umýva sa. Nie je to ale len z nudy. Jej drsný jazyk zlíže všetku špinu, nečistoty, ale aj parazitov, ktorí ba sa v jej kožuchu radi usídlili. Vďaka tomu nemajú tieto zvieratá blchy.
Fúzy sú pre mačky merítkom – pomocou nich zistia či sa zmestia do otvoru, do ktorého chcú vstúpiť.

koťátko

Z celej živočíšnej ríše vedia priasť len a len tieto zdomácnené šelmy. Pradú keď im je dobre, ale aj keď ich niečo bolí. Vďaka tomu si ulovia od bolesti. A pomáhajú tým aj nám. Ak si vám toto zviera sadne na kolená a začne priasť má to priaznivý účinok na boľavé kĺby. Neodháňajte ju…lieči vás.
Kocúrnik obyčajný je rastlina, ktorej tieto tvory neodolajú. Má na nich halucinogénne účinky a zjavne sú po jeho požití v eufórii.
Pokiaľ si myslíte, že mačka a voda nejdú dokopy mýlite sa. Existuje jedno plemeno, ktoré v záujme prežitia sa naučilo plávať a voda mu problém nerobí.