Chutná a účinná vláknina v prášku.

Dnes si už čoraz viac ľudí uvedomuje význam zloženia našej stravy, ktorá je jednou z hlavných zdrojov toxínov v našom organizme. Niektorí to berú až tak vážne, že si každé jedlo plánujú vopred, vážia si na gramy jednotlivé zložky a neustále študujú nové trendy v zdravom stravovaní. No až takáto prehnaná starostlivosť nie je určite potrebná. No je to ten lepší extrém oproti ľuďom, ktorí pravidelne majú vo svojej strave veľké množstvo údenín, jednoduchých cukrov, alebo požívajú alkoholické nápoje. Každý z nás by si mal nájsť potraviny, ktoré mu robia dobre a cíti sa po nich dlhodobo vitálne.

vláknina

Na Slovensku sa vo všeobecnosti stravujeme veľmi nezodpovedne, čo potvrdzuje aj naše popredné postavenie v rebríčkoch ochorenia tráviaceho traktu. Nevyvážená strava plná živočíšnych tukov a chudobná na zeleninu a ovocie spôsobuje dlhodobo problémy s tenkým a hrubým črevom mnohým Slovákom. A tieto problémy sa dnes pripisujú hlavne absencii vlákniny v našej strave. Určite o tejto zložke stravy už dnes počul asi každý, no len málokto vie ako podporiť prísun vlákniny do nášho organizmu. Musíme si uvedomiť, že vláknina patrí medzi polysacharidy, ktoré nie sú stráviteľné našou tráviacou sústavou. A práve nerozpustná vláknina má veľmi dôležitú funkciu mechanickej očisty našich čriev od nánosov zbytkov potravy. Vláknina pôsobí ako nejaký brúsny papier, ktorý očisťuje steny tenkého a hrubého čreva, ktoré sú tak schopné naplno plniť svoju funkciu.

smoothie

Dnes si už môžete takúto vlákninu obstarať aj vo forme doplnkov výživy, ktoré sú koncentrovanými prípravkami zložiek potravy, ktoré nám najviac chýbajú v strave. Vláknina vo forme prášku a jej pravidelné užívanie vám zabezpečí výraznú očistu vášho tráviaceho traktu. Vláknina v prášku https://www.nutrifit.sk/kategoria/natural-swiss-detoxikacia-a-vnutorna-ocista/vlaknina-clean-inside/ Clean Inside je nielen veľmi kvalitná a účinná, ale má aj veľmi príjemnú chuť, takže jej pravidelné užívanie bude pre vás potešením.