Aj z ázijských jazykov môže byť hobby


V súčasnej dobe „vládnu“ svetu západné jazyky, pričom v popredí je hlavne angličtina, nemčina, alebo francúzština. No naučiť sa ázijské jazyky tiež nie je na škodu. Stačí len zvoliť si vhodný spôsob učenia.
japonský rukopis
Ilustrované slovníky
–          Pri každom cudzom jazyku je nutné vytvoriť si slovnú zásobu a to znamená, že používať slovník je jednoducho základ. V súčasnosti nájdete na trhu rôzne druhy slovníkov. Zaobstarať si aspoň jeden ilustrovaný má však veľkú výhodu. Vďaka ilustráciám si môžete slovíčka rýchlejšie zapamätať a učenie je tak jednoduchšie a zábavnejšie.

Seriály a filmy
–          Sledovanie seriálov a filmov je ďalšou zábavnou formou učenia. Pri ich sledovaní máte možnosť naučiť sa nové výrazy ale hlavne ich výslovnosť. Tú sa sami od seba nenaučíte a pokiaľ sa chcete vyhnúť rôznym pomocným CD, tento spôsob je vhodným variantom. Ak náhodou neviete, kde si môžete ázijské seriály pozrieť, určite navštívte stránky dorama.akihabara.cz alebo shirai.cz, kde nájdete veľký výber žánrov. Môžete si pozrieť niečo zaujímavé a zároveň sa aj niečo naučiť.

Hudba
–          Hudba je určite súčasťou života každého človeka, ale len málo ľudí vie, o čom sa v ich obľúbených piesňach spieva. Ázia nie je v hudobnom priemysle vôbec pozadu. V súčasnosti je to práve kórejsky a japonský pop, ktorý začína dobývať svet. Veď len nedávno sa stala veľkým hitom pesnička od kórejského umelca. Ak si na chvíľu sadnete za počítať, určite nájdete rôzne piesne od balád až po tanečnú hudbu, ktorá sa vám bude páčiť . Nakoniec stačí len vyhľadať si ich preklad a opäť sa naučíte niečo nové.

Pomocné kartičky
–          Pomocné kartičky slúžia na lepšie zapamätanie si slovíčok a slovných spojení. Môžete ich zohnať v internetových obchodoch, ale môžete si ich vyrobiť aj sami. Na jednej strane kartičky je vždy slovo v cudzom jazyku, prípadne je napísané aj v znakoch a na druhej strane je jeho preklad. Na kartičky si môžete pridať aj obrázok, ktorý súvisí s konkrétnym slovom. Ak máte dobrú grafickú pamäť, môžete si tak slovíčka lepšie zapamätať. Jednoduchšou variantov je napísať si slovíčka na lepiace papieriky a tie potom nalepiť na daný predmet. Budete ich mať na očiach, takže si ich môžete stále opakovať.

Mobilné aplikácie
–          Do mobilu si môžete nainštalovať rôzne aplikácie a výnimkou nie sú ani slovníky cudzích jazykov. V obchode s aplikáciami nájdete ku každému jazyku minimálne jeden slovník. Ani písmo však nezostalo bez povšimnutia. Pomocou mobilných aplikácií sa môžete naučiť písmo daného jazyka a  precvičovať si jeho znaky. Ako príklad môžem uviesť mobilnú aplikáciu Kana Town, v ktorej si môžete precvičovať znaky japonského písma hiragany a katakany.
komunikace přes net
Jazykové kurzy
–          Ak však náhodou nie ste samouk, vždy sú dostupné rôzne kurzy cudzích jazykov. Za kurz si už síce niečo priplatíte, no na druhá stranu, spoznáte nových ľudí a tiež to môže byť zábava.