Profesionálne zábery zo vzduchu už môžete točiť aj vy!


Rok 2017 so sebou prináša veľa noviniek na poli techniky. To čo bývalo kedysi len našimi snami sa pomaličky mení na realitu. Možnosť vlastniť lietajúceho drona, ktorý vás bude nasledovať všade kam sa pohnete, už nie je len vízia budúcnosti. Naskytne sa vám príležitosť získať nový dych berúci pohľad na svet okolo nás a to len so smartfónom v ruke. Vybrali sme pre vás tri najlepšie.
 bílý dron ve vzduchu
1.       DJI Mavic Pro
S jeho malými rozmermi (83mm x 83mm x 198mm) a váhou len 743g je najlepším spoločníkom medzi dronnmi s podobnými schopnosťami pre cestovateľov. Jeho diaľkové ovládanie je rovnako kompaktné a dá sa spárovať len so zariadením s operačným systémom Android alebo iOS. DJI Mavic Pro v sebe skrýva vysoký výkon, veľké množstvo automatických letových funkcií a vďaka zabudovaným senzorom sa dokáže vyhýbať prekážkam.
kamera na dronu
2.       DJI Phantom 4 Pro
Zďaleka najväčšou novinkou v ovládaní dronov je technológia Draw, ktorá umožňuje ich ovládanie v teréne pomocou jednoduchej trasy na obrazovke vášho smartfónu. Phantom sa bude pohybovať týmto smerom stále v rovnakej výške nad zemou čo umožní pilotovi plne sa sústrediť na ovládanie kamery. Vďaka novej technológii prenosu videa DJI Lightbridge HD je maximálny dosah drona 7km s výdržou batérie až 30 minút.
dron pod rudýn nebem
3.       DJI Phantom 3 Standard
Po tom čo DJI znížila cenu za ich základnú verziu Phantoma tretej série, stala sa z tohto drona najlepšia možnosť pre začiatočníkov hľadajúcich jednoduchý spôsob lietania, dlhý čas letu a dobrú kvalitu videa. Zabudované GPS zaznamená bod odletu a v prípade straty signálu alebo stlačení jedného gombíku sa k vám vaša kvadkoptéra okamžite vráti. Phantom 3 zostáva stabilný a plne pod kontrolou počas celého letu. Dron dosahuje maximálnu rýchlosť až 57.6km/h.
 
Či už vás najviac očaril kompaktný Mavic Pro alebo funkciami nabitý Phantom, pri kúpe drona majte na pamäti že dron nie je hračka pre deti. Karbónové vrtule dokážu v nesprávnych rukách napáchať viac škody ako úžitku.